loading

WelkomSoufiane Moussouli

Theatermaker & Acteur

Download Resume

 

Soufiane Moussouli is acteur, theatermaker en storyteller.

In 2018 studeerde Soufiane af op de Hoge School van Amsterdam met de Bachelor Social Work.

Ver voordat Soufiane afstudeerde lagen zijn ambities op het toneel als acteur. In 2008 werdt hij opgemerkt door ‘Theater De Gasten’, dat voorstellingen maakt met jongeren tussen de 12 en 25.

Geboren en getogen in Lelystad reisde Soufiane wekelijks naar Amsterdam om zijn ambities na te jagen. Onder de vleugels van Elike Roovers, artistieke leider van ‘ Theater De Gasten’, leerde hij het vak kennen en verbrede hij zijn artistieke horizon.

In 2012 verliet Soufiane ‘Theater De Gasten’ en speelde hij in een enkele afstudeervoorstellingen van studenten van het AHK. Tijdens zijn studie als Social Worker kwam hij in aanraking met Storytelling. Hierin zag hij raakvlakken met het theater en combineerde hij deze twee disciplines en maakte hij zijn eerste solovoorstelling Marokkanen Huilen Niet. Dat smaakte naar meer en Soufiane maakte daarna Gelukszoeker en Volgens Mij Ben Ik Een Jood.

In 2019 kwam Soufiane terrecht bij Het Zuidelijke Toneel en speelde hij in de voorstelling ACHTTIEN geregisseerd door Bram Jansen. Tot op heden werkt hij nog bij het Zuidelijk Toneel.

in 2015 speelde hij een rol in een afstudeerfilm van Kees-Jan Mulder, Godslam. De eerste stappen als film acteur waren gemaakt. Daarop volgde in 2016 een gast rol in ADAM en E.V.A van Norbert ter Hall. Op het moment speelt Soufiane de rol van Habib in de serie Mocro Maffia.