loading

WelkomSoufiane Moussouli

Theatermaker & Acteur

Download Resume

Spel: Luan Buleshkaj en Robbie Wallin

Muziek: Guilliano Herdigein

Dramaturgie: Yahmani Blackman

Productie: Zeinab El Bouni

In de veelzijdige voorstelling ‘Godenzonen’ fungeert Ajax als metafoor om maatschappelijke vraagstukken bespreekbaar te maken en het gesprek gaande te houden. De jonge makers Robbie Wallin & Luan Buleshkaj slaan een nieuwe weg in door spoken word, storytelling, muziek, comedy en theater te combineren. Emotionele eerbetonen worden afgewisseld met humoristische anekdotes en scherpe blikken.
‘Godenzonen’ is een voorstelling van acteur/theatermaker Robbie Walin & woordkunstenaar Luan Buleshkaj; twee ras-Amsterdammers. In ‘Godenzonen’ worden de mannen begeleid door gitarist Guillano Herdigein. Ook spoken word-artiest Zeinab El Bouni vertolkt een klein rolletje. ‘Godenzonen’ is geregisseerd door Soufiane Moussouli.

foto door Sebastian Koudijzer

Design: Asmaesthetic

‘Als enig kind met een alleenstaande moeder, jongen met gedrags- en autoriteitsproblemen,
was Ajax mijn uitweg. Ik werd van basisschool naar basisschool gestuurd, ik nam niks van
niemand aan. Mama had geen cent te makken, het was wij tegen de wereld. De moeilijkste
periode van m’n leven was eigenlijk rond ‘95/ ‘96. Juist tijdens de hoogtijdagen van ons aller Ajax. Ik werd geschorst, maar we speelden de Koninklijke weg in Spanje. Ik kwam in een vechtpartij maar Kanu speelde die avond de pannen van het dak. Ik kon terugvallen op Ajax, want ze wonnen altijd.’